Mi az Alpha kurzus?



Az Alpha kurzus egy tizenhárom alkalomból álló programsorozat, amely a keresztény hit alapjaival foglalkozik. Sikerének egyik titka az, hogy felépítése hasonlít egy baráti összejövetelhez. Az Alpha világszerte jelen van, számos országban.

Milyen gyakran találkoztok és hogyan épül fel egy alkalom?

Csütörtökönként találkozunk, az estét vacsorával kezdjük. Hangulatosan megterített asztalokkal, szendviccsel és süteménnyel várjuk a résztvevőket. A közös vacsora megteremti a barátságos légkört, beszélgetünk, ismerkedünk. Ezután elhangzik egy rövid, gondolatébresztő előadás, amit kiscsoportos beszélgetés követ.

Hogyan zajlanak a beszélgetések?

Az asztaltársaságokból alakulnak a 10-12 fős kiscsoportok, ennyi ember tud bizalmas, baráti légkörben beszélgetni egymással. A beszélgetések során fel lehet tenni bármilyen kérdést - nincs rossz kérdés - és közösen a csoport vezetőjével igyekszünk választ keresni rá. A hallottak alapján mindenki maga alakítja ki az álláspontját, bárki szabadon csatlakozhat a beszélgetéshez. Van, aki az elején még csak hallgatója, de az a tapasztalatunk, hogy idővel a többség aktívan bekapcsolódik.

Vannak visszajelzések?

Többféle is, például sokszor hangzik el: “csütörtöktől-csütörtökig gondolkoztam azon, amit hallottam” Ennek mi igazán örülünk, mert azt jelenti, hogy az előadások és a beszélgetések megérintették őket. Tehát odamentek és egy jó hangulatú estét töltötök el együtt?

Az alkalmakra jellemző természetesség és könnyedség mögött komoly szervezői és összehangolt csapatmunka áll. A vacsoránkat az egyházközség háttércsapata biztosítja, hála a segítők áldozatos munkájának.

Kik tartják az előadást?

Erre a feladatra több társunkat kérjük fel az egyházközségből, illetve vendégelőadókat is hívunk. Az előadások változatosak és színvonalasak, mindenkit érintő témákkal foglalkoznak, mint például: A kereszténység unalmas, hamis és elavult?, vagy Miért és hogyan imádkozunk?

Mi a célja az Alpha kurzusnak?

Szeretnénk Jézus örömhírét a legjobb tudásunk szerint minél több embernek átadni, emellet az eltöltött hetek során megismerjük egymást, a beszélgetések baráti társasággá kovácsolnak minket. Megosztjuk egymással tapasztalatainkat és a minket foglalkoztató gondolatokat. Itt Törökbálinton évente kétszer, tavasszal és ősszel szervezzük meg a csütörtök esti alkalmakat, ezen kívül elhivatott édesanyák szerveznek délelőtti Alpha kurzust is kisgyermekes anyukák számára.

A részvételhez kereszténynek kell lenni?

Mindenkit szeretettel várunk kortól, nemtől, vallási hovatartozástól függetlenül a február 23-án induló tavaszi kurzusunkra, ahova március 16-ig lehet még bekapcsolódni. A program ingyenes, részvételi szándékukat kérjük jelezzék!

első alkalom: 2023.február 23. // csütörtök // 19:00-21:00

helyszín: Munkácsy Mihály Művelődési Ház // 2.emelet // Róth Miksa terem

szervező: Törökbálint Római Katolikus Plébánia // facebook.com/tbkat

email: alpha.torokbalint@gmail.com // telefon: 0630 356 08 50 // web: https://alpha.org.hu



A törökbálinti Alpha kurzus szervezők nevében:

Mitrovicsné Dvorszky Eszter és Szőke Tamás

Megjegyzések