Épül az új bölcsőde


Az előzetes terveknek megfelelő ütemben halad Törökbálint új bölcsődéjének építése.


Hiánypótló és a ciklus talán legfontosabb beruházása a nyolccsoportos bölcsőde építése a Géza fejedelem útja menti területen.

A város már 2019 augusztusában sikeresen vett részt az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” c. pályázaton. A pályázattal nyert összeg a teljes beruházás egy részét fedezi, az önkormányzat a fennmaradó részt a saját költségvetéséből finanszírozza.

Az épületegyüttes jelenlegi állapotában is látszanak már annak jelei, hogy miként fog igazodni a környezethez és a város építészeti hagyományaihoz.

A bölcsődei csoportokat teraszok és belső udvarok választják majd el egymástól. Az épület jellemzően magastetős és cserépfedésű lesz, otthonos, mégis impozáns hatás keltve. A többségében fehérre vakolt falat helyenként tégla- és faburkolat, illetve színesre vakolt elemek egészítik majd ki, organikus egységben a környezettel és a gyermeki derűvel.

Törökbálint ezzel a beruházással visszatért az előző ciklusban már megtapasztalt dinamikus fejlődéshez. Az előző képviselő-testület támogatásával ugyanis szinte az összes intézmény megújult. A Városháza felépítését követően átadásra került az új és modern, Törökbálinthoz méltó Egészségház. A biztonságot sugalló, korszerűen felújított épületbe költözött egyebek mellett a Segítő Kéz Szolgálat is.

A teljes intézményrendszer megújításának utolsó és régen várt állomása, a vadonatúj bölcsőde igényes, szívet- és szemet gyönyörködtető épülete hamarosan fogadhatja a gyermekeket.

Megjegyzések