Tó a láthatáron


Elindult a ciklus egyik kiemelt beruházása: megkezdődtek a Géza fejedelem út mellé tervezett tó kialakításának munkálatai.

A bölcsőde megépítése mellett a ciklus legnagyszabásúbb terve a mesterséges tó kialakítása, mely új teret biztosít a település kikapcsolódni, sportolni vágyó lakóinak.

A város Településfejlesztési Koncepciójában már 2017-ben szerepelt a meglévő zöldfelületek értékőrző megújítása, ennek szellemében az akkori képviselő-testület a zöldfelületi fejlesztések fő céljaként a lakossági rekreációs területek bővítését jelölte meg. Törökbálint így képes lesz biztosítani - területileg is jó eloszlásban – a sokrétű sportolási és egyéb szabadidős helyszíneket.

Annak érdekében, hogy a megvalósítás ne terhelje teljes mértékben a város költségvetését, Elek Sándor polgármester a Miniszterelnökséget Vezető Miniszterhez támogatási igényt nyújtott be. Ennek és Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő hathatós segítségének köszönhetően 230 millió forintnyi állami támogatás érkezett a Géza fejedelem út mellé tervezett tó megvalósításához.

A munkaterületet március első hetében átadták a beruházás generálkivitelezőjének, az EXTRÉM PARK KÖRNYEZETÉPÍTŐ Kft-nek. A kivitelező már elkezdte a tereprendezést, és hamarosan következhet a meder kialakítása.

Megjegyzések