Dr. Somogyi Bálint Márton önkormányzati képviselő nyílt levele Elek Sándor polgármesterhez


A hozzánk érkezett levelet változtatás nélkül közöljük.


Tisztelt Polgármester Úr!

Kedves Sanyi!

Megdöbbenve olvastam Szőke Péter már-már cenzúráért kiáltó levelét a Facebookon. Ezek után ember legyen a talpán, aki tudja, mit tegyen.

Tisztelt Polgármester Úr!

És mi Bálintok hova álljunk? Kérdezhetném, mert a TH-s akarat értelmében én sokszorosan érintettnek érzem magam az ügyben. Bevallom, a Facebook mellett szoktam használni az Instagram oldalt is, ahol gyakran megjelölöm a képeimet a #törökbálint címmel. Ezt vajon megtehetem a baloldali mainstream megmondóemberek szerint? Vagy bármelyik törökbálinti közösség, intézmény vagy akár jószándékú lakos megteheti ugyanezt? A digitális világra is kiterjed a rendeletünk hatálya? És ha csak becézzük szeretett városunkat? Elmehetek a bálinti postára, vagy akkor mi, Bálintok csak az 1. számú postára mehetünk, nehogy jogot sértsünk? Ezt is (túl)szabályozni kellene?

Ebben a kérdésben valóban állást foglalhatna Jegyző Asszony, az ő véleményét biztosan elfogadják a TH-s képviselők, hiszen a baloldalról az elmúlt években senki nem kapott akkora tapsot testületi ülésen, mint ő.

Tovább megyek, nekem két keresztnevem van, Bálint Márton. Ez is baj lesz nemsokára? Vagy legközelebb vigyázzak, nehogy összekeverjenek a törökbálinti iskolával?

Csak azt nem értem, ha Szőke Péter mellett ott ül a liberális Momentumot képviselő ifjú titán, Ollero Marco, aki a pártjával most szervez tüntetést a szólásszabadságért, akkor neki nem kellene szólni az ilyen levéltervezet kapcsán a főnökének, hogy te, Péter túllősz a célon?

Mert a cél nem a rendelet szavainak megtartása, hanem a más véleményének elhallgattatása. Ez sajnos tisztán látszik. Ha ugyanis egy, a Szőke Péter által kifogásolt oldal névhasználati kérelmet ad be, akkor azt nyilvánvalóan egy természetes személy tenné meg. Így kiderülne, ki az oldal alapítója. És ez a cél. Hogy meg lehessen bélyegezni mindenkit, aki nem a balliberális Törökbálint Holnappal ért egyet.


Dr. Somogyi Bálint Márton képviselő


Törökbálint, 2020.07.24.

Megjegyzések