Elmaradnak az augusztus 20. napi rendezvények Törökbálinton



 
 
Emlékeznek?

Tavaly ilyenkor már gőzerővel folytak a RÉT fesztivál előkészületei, és a szervezők hihetetlen kitartással és profizmussal dolgoztak, elképesztő energiákat mozgósítottak, hogy városunkhoz méltóan, magas színvonalon ünnepelhessük együtt államalapításunk ünnepét.

Városvezetőként az első pillanattól kezdve fontosnak tartottam, hogy mi, törökbálintiak helyi programokon, eseményeken, közös élményeket szerezve erősítsük hovatartozásunkat, közösségtudatunkat. Mint már sokszor elmondtam, városunk nem csupán házak, utak és járdák sokasága, nem csupán egy közigazgatási egység, nem egy aprócska pont a térképen.
Közösség vagyunk, megannyi véleménnyel és élménnyel. Mi vagyunk Törökbálint!

Tavaly ilyenkor már számoltuk a napokat, vártuk a kenyérszentelést, a városi ünnepséget, az esti koncerteket és a tűzijátékkal egybekötött lézershow-t.

A járvány az idei évben minden tervünket keresztülhúzott, de minden alkalom jó alkalom arra, hogy felidézzünk pillanatokat, mikor megannyi törökbálinti szív dobbant együtt a Pálinka Dal ritmusára.

A Majálishoz hasonlóan, azonban az augusztus 20-ai állami ünnepünkön is csupán az emlékezés marad.
Nehéz és felelősségteljes döntést kellett meghozom - ismét megelőzve az esetleges kormányzati intézkedést -, a környező településekhez hasonlóan, Törökbálinton is elmaradnak az augusztus 20-ai központi programok, rendezvények.

A környező országok a tavaszi veszélyhelyzethez hasonlóan ismét a koronavírus-járvány által okozott nehézségekkel küzdenek.
Ismét az időben meghozott, felelősségteljes döntések jelentik a biztonságunk, egészségünk kulcsát.

Elek Sándor
polgármester

(forrás: Elek Sándor polgármester Facebook oldala)







Megjegyzések