Játék és tanulás a HerbaLexikonnal




Vámosi Zoltán kétgyermekes törökbálinti apuka, főállásban masszőrként dolgozik és nagyon szereti a munkáját. Feleségével közösen aromaterápiás tanácsadással és illóolajok forgalmazásával is foglalkoznak, melyek jótékony hatásait munkájuk során sokszor megtapasztalták. 

Az illóolajat adó gyógynövények megismertetésére találta ki Zoltán az ún. Nagyi Illatoskertje játékokat. Már megrendelhető a Herbalexikon elnevezésű kártyajáték, amelynek segítségével gyerekek és felnőttek játszva szerezhetnek szerteágazó ismereteket a természet ajándékairól, a gyógynövényekről.

Törökbálint MA: Hogyan jött az ötlet, hogy a gyógynövényeket kártyajáték formájában népszerűsítsd?
Vámosi Zoltán: Amikor a gyermekeim cseperedni kezdtek, gyakran leültem velük kártyázni. Gyerekfejjel én is nagyon szerettem az autós kártyákat, de a játékboltokban kapható hasonló szisztémával játszható játékok választéka elég hiányos. A munkánkból adódóan sokféle illóolaj megfordul nálunk és a gyerekeink gyakran kérdezgették, honnan valók, milyen növény adja ezt a finom illatot. Innen jött az ötlet, hogy egy olyan kártyajátékot készítsek, ami játékosan adja át ezeket az információkat. 

TbMA: Milyen játékok játszhatóak a kártyákkal?
V.Z.: Minden doboz tartalmaz egy játékszabályzatot, amelyben nyolc különböző játék leírása szerepel. Az első három játék elsősorban gyerekeknek szól - a kártyán látható gyógynövények képeinek segítségével lehet játszani, így azok a kis óvodások is részt vehetnek a játékban, akik még nem tudnak olvasni. A kártyákkal párkereső és hármas kereső játék is játszható, de nem hiányozhat a pakliból a Fekete Péter-lap sem. 

A felnőttek számára a kártyákon található mindenféle információk adják a játékok alapját. Szerepel rajtuk a gyógynövények származási helye, de az is, hogy hány kilogramm növényből állítható elő 1 liter olaj. Megismerhetjük az egyes növények fizikai testre gyakorolt hatását, de információkat találhatunk a szellem és a lélek szintjén tapasztalt hatásokról is.

TbMA: Hol lehet megrendelni a játékot?
V.Z.: A játékról további információkat a www.nagyi-illatoskertje.hu honlapon találhatnak az érdeklődők, de elérhetőek vagyunk a http://www.fb.me/nagyiillatoskerje weboldalon is. Itt lehet kitölteni a megrendelő űrlapot. 

Minden vásárló a vásárlási érték 1%-ával támogatja az SOS Gyermekfalvak Magyarország szervezetét.


Megjegyzések