Országos gyűjtést hirdet a Máltai Szeretetszolgálat




A CsodaCsoport Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos iskolatáska- és tanszergyűjtést hirdetett #CsodaTáska néven. Augusztus 25-ig 85 gyűjtőponton várják az írószerekkel, füzetekkel megtöltött iskolatáskákat, ugyanakkor készpénzzel is lehet segíteni, melynek összegéből ugyancsak tanszercsomagokat vásárolnak majd.

A legszegényebb településeken felnövekvő gyerekek már azzal is hátrányba kerülhetnek az iskolában, hogy hiányzik a füzetük, nincs színes ceruzájuk vagy vonalzójuk. A szervezők nekik segítenek, és kérik, aki teheti, új vagy jó állapotú iskolatáskát megtöltve állítson össze iskolakezdő csomagot egy alsós vagy felsős gyermek számára.

Az is segíthet, aki nem tud csomagot összeállítani. Licitre felajánlott tárgyakat, illetve a CsodaCsoport oldalán kikiáltott tárgyak megvásárlásával is támogatható a kampány.

A szervezők biztatják a cégeket is, a #CsodaTáska kampányhoz két vállalat, a Fox Post és a Barát Papír már csatlakozott.


Amit érdemes a táskában tenni:
új füzetek alsó és felső tagozatos gyerekek számára (vonalas, négyzetrácsos, szótár, kotta, sima füzet, A/5, A/4, spirál)
tolltartó
ceruzák
tollak
vonalzó
radír
hegyező
körző
színes ceruzák
filctollak
vízfesték, tempera
ecset
írólap
rajzlap
papírvágó olló

Semmiképpen ne legyen a táskában:
szúró-vágó eszköz (a papírvágó ollón kívül)
élelmiszer
ruha
játék
ami használhatatlan, törött, szakadt vagy karcos

Fotó: Kovács Bence



Megjegyzések