A MÁV tájékoztatása a vasútállomás peronfelújításával kapcsolatban





Tisztelt Törökbálintiak!

A MÁV által közölt információk alapján az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket.

A jelenlegi munkálatok során a megállóhelyen a peronszegély és a teljes peronburkolat megújul. 
Az ott dolgozók védelme érdekében a munkaterület melletti vágányszakaszon a vonatok sebességkorlátozással közlekednek, valamint mindkét vágányon „Pályán dolgoznak!” jelzők vannak kitűzve, amelyhez érkezve a vonat mozdonyvezetője köteles hangjelzést adni.

A munkálatok alapvetően nappali időszakban történnek, azonban egyes munkarészek – a vasúti forgalom minél kisebb zavarása érdekében – éjszakai vágányzárban valósulnak meg, így a fent említett hangjelzést ebben az éjszakai időszakban is kötelesek adni a mozdonyvezetők.

A folyamatban lévő peronépítési munkák során az éjszakai hangjelzések csak néhány napot érintenek: várhatóan 09.25-én, 09.26-án, 10.10-én és 10.11-én kezdődő éjszakákon lesznek. 

Azonban nappali hangjelzések 2020.10.02-ig minden nap várhatók, azt követően pedig november végéig egyes (előre meg nem határozható) napokon terveznek olyan munkavégzést, ami a vonatok nappali hangjelzését indokolja. 

Az értesítés értelmében a munkavégzéssel nem érintett időszakokban a „Pályán dolgoznak!” jelzőt a fölösleges zaj elkerülése érdekében eltávolítják.

A murvás parkoló használatát érintő, az ideiglenes változásokat jelző időjárásálló táblák kihelyezése folyamatban van.

Pontos információ esetén tájékoztatjuk Önöket!

Szíves megértésüket köszönjük!

Megjegyzések