Elek Sándor tájékoztatása a koronavírus terjedésével kapcsolatos intézkedésekről


Tisztelt Törökbálintiak!

Magyarország Kormánya november 4-e éjféltől ismét a veszélyhelyzet kihirdetése mellett döntött - mely rendelkezés értelmében, a továbbiakban a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja.

A súlyosbodó helyzetre való tekintettel - a kormányzati intézkedések mellett -, a következő döntéseket hoztam.

! Vitamincsomag a rászorulóknak !

A megelőzés érdekében döntést hoztam arról, hogy a szociálisan rászoruló és veszélyeztetett - 65 év feletti - lakótársaink ismét vitamincsomagot kaphassanak. A vitamincsomag tartalmaz 100 napra elegendő C-vitamint, D-vitamint, szelént és cinket. A szociális rászorultság megállapítását a szociális iroda végzi, a városunkban hatályos rendelet alapján.
A vitamincsomagok beszerzése megkezdődött, a kiszállítás várhatóan a jövő hét végétől folyamatosan zajlik majd.

! Önkormányzati segítség a bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz !

Azoknak a rászorulóknak, akik nem tudják megoldani a napi bevásárlást vagy a gyógyszerek kiváltását, segíteni fogunk.
A túlterheltség elkerülése miatt kérem, hogy azok jelezzék igényüket a Segítő Kéz Szolgálatnál a 06-23/337-071 vagy a 06-23/334-244 telefonszámon, akik erre nem találnak más megoldást.

! Közterületeink fertőtlenítése !


Elrendeltem a buszmegállók, felnőtt játszóterek és a játszóterek fertőtlenítésének sűrítését. A következő időszakban a Városgondnokság ezt a munkát már kétnaponta fogja elvégezni.

! Rózsaosztás !

A járványhelyzet nem teszi lehetővé, hogy az idei évben megtarthassuk. A forrás rendelkezésre állt, a rózsákat beszereztük. Kiosztásra azonban csak a tavaszi időszakban lesz lehetőségünk. Kérem ezzel kapcsolatban a megértésüket.


Tájékoztatom Önöket, hogy kollégáimmal és a törökbálinti Operatív Törzs közreműködésével folyamatos egyeztetéseket tartunk annak érdekében, hogy az előttünk álló időszak nehézségeivel meg tudjunk küzdeni. Dolgozunk azon, hogy amennyire lehetséges, megkönnyítsük az Önök mindennapjait.

Mindezek mellett, tisztelettel, de nyomatékosan kérek mindenkit a mindenkori aktuális egészségügyi szabályok maximális betartására.

Kérem Önöket, valamint a civil szervezeteket, hogy bizonytalan ideig halasszák el a családi vagy közösségi rendezvényeiket. Amennyiben lehetőségük van rá, a napi kontaktok számát csökkentsék a minimumra.

A jelenlegi járványügyi helyzet aggasztó, legyünk fokozottan elővigyázatosak!
Az esetleges gócpontok kialakulásának megelőzése érdekében - amennyiben megoldható -, bevásárlóközpontokba, nagyáruházakba továbbra se vigyék magukkal gyermekeiket.
Térjenek vissza a járvány első hullámában bevált szokásokhoz, lehetőség szerint, a bevásárlást ismét egy családból egy személy intézze.

Tekintettel arra, hogy a fertőzésnek leginkább az idős, más betegségtől is szenvedő, kezelés alatt álló, legyengült emberek vannak kitéve, óvjuk idős szüleinket, nagyszüleinket, szomszédunkat a bevásárlás, a gyógyszerek kiváltásának magunkra vállalásával.

Nyomatékosan kérek mindenkit, akinek a látókörében olyan idős vagy veszélyeztetett, szociálisan rászorult van, aki jelenleg nincs az ellátórendszerben, azt haladéktalanul jelezze a Segítő Kéz Szolgálatnál a 06-23/337-071-es vagy a 06-23/334-244-es telefonszámon.

Biztonságunk, egészségünk kulcsa most a felelős magatartásban és a meghozott intézkedések maximális betartásában rejlik!

Vigyázzanak magukra és egymásra!

Elek Sándor
polgármester

forrás: Elek Sándor facebook oldala

Megjegyzések