Fontos informatikai tipp, gyakorló Betegeknek



 
Mire is jó az EESZT avagy hogyan értesülhetek a COVID teszt eredményéről?


Sokan nem tudják, hogy ma minden olyan magyar állampolgár, akinek van ügyfélkapus elérhetősége, és érvényes TAJ kártyája, bármikor hozzáférhet az elektronikus térben rögzített adataihoz a https://www.eeszt.gov.hu oldalon.

Mindez hogyan lehetséges?

Az ügyfélkapus felhasználónevünk, és jelszavunk, majd a TAJ számunk megadása után a belépést követően, az önrendelkezés menüpont alatt található értesítési beállításoknál megadhatunk egy e-mail címet és beállíthatjuk, hogy erre az e-mail címre milyen adatok érkezzenek:

-RECEPT-Azonnal kapunk email-t ha az orvos felírta a receptet, annak minden adatával, tehát tudni fogjuk mikor indulhatunk a patikába.

-BEUTALÓ-Értesítést kapunk beutaló kiállításáról. Ez az opció nem nagyon működik még hisz az e-beutalók bevezetése folyamatban van. Ez azt jelenti, hogy a megírt beutalókért még be kell fáradniuk a rendelőbe.

-EHR Dokumentumok-Ezt az opciót választva pedig minden olyan dokumentumról kapunk egy visszajelzést, ami rólunk keletkezett. Pld. zárójelentés, ambuláns lap, szakorvosi vizsgálatok eredménye, labor vizsgálati eredmények és manapság a COVID teszt eredményei is itt jelennek meg.

Akinek van már e-személyi igazolványa, az ügyfélkapus regisztrációt saját maga is megteheti a [https://ugyfelkapu.gov.hu/regisztracio/regEszemelyi] oldalon, amennyiben még nincs mindössze néhány percet vesz igénybe az okmányirodákban ennek beállítása.

És mindez miért éri meg?

A pácienseknek azért, mert nem kell folyamatosan érdeklődniük háziorvosuknál, hogy mikor kerül fel az E-recept a felhőbe. Nem kell a szakrendelőkbe visszamenni, a leletekért, laboreredményekért. Mindig kap értesítést e-mail-ben, így akár a mobiltelefonján is értesülhet az elkészült vizsgálati eredményekről. Ezeket a dokumentumokat Ön bármikor megtekintheti, és akár ki is nyomtathatja! Az egészségügyi személyzet válláról ezzel jelentős terhet tudnak levenni, amit mi hálásan köszönünk!

Megjegyzések