Bajnokcsapat(OK!)


Jó kezekben a TTC és a T-LASE egyesület, a kemény és professzionális munkának köszönhetően több korosztályban is bajnokot avattak.
A sikerek ellenére azonban nem mindenki elégedett a teljesítménnyel, méltatlan és folyamatos támadások kereszttüzében a TTC és a T-LASE egyesület is.
A miértekről kérdeztük Kocsis Zoltánt, a T-bálint Labdarúgó Akadémia Sportegyesület elnökét.

Törökbálint MA:
A siker egyértelműnek látszik, de miért nem lehet felhőtlen az öröm?

Kocsis Zoltán:
A siker valóban egyértelmű, hiszen óriási népszerűségnek örvend mind a foci, mind a T-LASE Törökbálinton. Jelenleg a felnőtt csapaton kívül, 8 utánpótlás korosztályban is versenyeznek csapataink (van olyan korosztály, ahol négy is), sőt a felnőtt női csapat mellett az U14-es korosztályban is van lánycsapat.
A mostani szezon során 11 - a futsalt is beleszámolva összesen 15 - csapatunk tudott elindulni különböző bajnokságokon. Ezek közül három csapatunk, az U14-es lányok, az U20-as futsal és az U19-es csapat bronzérmesként, az U15-ös és U17-es csapatunk, valamint óriási büszkeségünkre a felnőtt csapatunk aranyérmesként, a legelsőként végzett!

Temérdek munka és a végletekig elkötelezett stáb van az eredmények mögött! Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire hálás vagyok a focistáinknak, az edzőknek, a technikai dolgozóknak, támogatóinknak és mindenkinek, aki hisz a munkánkban és mellettünk áll.

TbMA: Annak ellenére, amit elmondott mégis rendszeresen megkérdőjelezik Önöket, elsősorban a gazdálkodással kapcsolatban. Jogosak ezek a támadások?

K.Z.: Nem érzem jogosnak az utóbbi időszakban már rendszeressé vált támadásokat, ezek ugyanis nem csak az én munkámat próbálják rossz színben feltüntetni, hanem rajtam keresztül az egész törökbálinti labdarúgást.
Köztudott, hogy több perben is helyt kell állnom, állnunk. Ott van mindjárt a 2012/13-as taózási év során felhalmozott 21 millió forintnyi adósság kérdése.
De említhetnénk a vezetőségváltáskor, az átadáskor csupán papíron létező 12 milliós TTC-s egyesületi vagyont, mely nem került átadásra a mi vezetőségünk részére - ám nem kaptunk ennek az összegnek megfelelő elszámolási bizonylatokat sem, sőt a pénz a bankszámlán sem parkolt.

TbMA: A TTC felnőtt csapata ezek miatt nem indulhatott a bajnokságon?

K.Z.: Egyértelműen, a TTC-t ugyanis az én vezetésem előtt felhalmozott tartozás miatt eltiltották a nevezés lehetőségétől. Hajszálnyira voltunk attól, hogy a felnőtt focistáink ne léphessenek pályára. Nehéz időszak volt, de találtunk megoldást. Kényszerűségből ugyan, de a T-LASE égisze alatt sikeresen nevezhettek.

Bízom benne, hogy átmeneti állapotról beszélünk! A célom már az első pillanatoktól kezdve az volt, hogy a TTC körül kialakult helyzetet rendezzem, és a felnőtt csapat újra és tiszta lappal a patinás TTC néven indulhasson a bajnokságban.

TbMA: Milyenek az esélyek?

K.Z.: Rendkívül jók! Bízom benne, hogy a perek lezárulta igazságot szolgáltat, és a labdarúgók eredményeikkel ismét a TTC hírnevét fogják öregbíteni .

Addig is azonban mi tesszük a dolgunkat. A T-LASE működik, a legnagyobb országos leállások alatt korosztályra és posztokra lebontva készíttettük az edzésvideókat, figyeltük és számonkértük a gyerekek otthoni munkáját, majd a legnagyobb elővigyázatossággal tartottuk edzéseinket, a zártkapus meccseket.
Egyetlen célunk volt, hogy senki ne maradjon le, ne essen ki a játék ritmusából.

Megannyi felnőtt sportolónak és utánpótlás focistának adunk otthont, szervezzük az edzéseket, meccseket és ami talán a legfontosabb, sok-sok kisgyermeknek nyújtottunk sportolási lehetőséget.

Emelett életpályamodellt építünk! Kiválóak a szakembereink és a teljes szakmai stáb! Mi sem igazolhatja ezt jobban, mint a most elért eredményeink.
 

 

 

Megjegyzések