Magyarországnak béke kell!


Törökbálint Ma:

A kampány a végéhez közeledik. Mi az a lényegi gondolat, amit a leghangsúlyosabbnak tart?


Dr. Aradszki András:

Az Ukrajnában kialakult háborúból Magyarországnak ki kell maradnia! Ahogyan a miniszterelnök úr megfogalmazta, ez egy olyan háború, melyen országunk semmit sem nyerne, viszont mindent elveszíthet. Abban, hogy Magyarország számára csak a béke megőrzése lehet cél, egyébként mindenki egyetért. Mégis felerősödtek azok a hangok, amelyek Magyarország háborús részvételét kívánják. Ők azok, akik magyar katonák életét áldoznák fel, magyar katonákat vinnének külföldre, harci területre, a tűzvonalba. Ez óriási felelőtlenség!
Az országnak most egy erős, higgadt - és a magyar emberek sorsát a legmesszebbmenőkig szem előtt tartó kormányra van szüksége. A nemzetközi diplomáciában minden szónak komoly súlya van, itt és most nincs helye a felelőtlen nyilatkozatoknak, sem a megfontolatlanságnak. A 2022-es választás tétje tehát mára világossá vált:

Magyarország a béke és biztonság útját választja, vagy hagyja, hogy belesodródjunk a katonai konfliktusba.

Törökbálint Ma:

A szomszédunkban kialakult konfliktus most sokmindenről eltereli a figyelmet, de ettől függetlenül is komoly tétje van a 2022-es választásoknak.

Dr. Aradszki András:

Kétségtelenül így van. Magyarország boldogulása azon áll, vagy bukik, hogy megőrizhetjük-e nemzeti függetlenségünket az Unió keretein belül. Megmaradnak-e a családtámogatási rendszerek? Megőrizhetjük-e a rezsicsökkentés vívmányait? A Fidesz-KDNP álláspontja egyértelmű: a társadalom alapja a család, éppen ezért mindent meg kell tenni a családok boldogulásáért.

Kérdés továbbá, hogy a jövőben eltérünk-e a munkaalapú társadalomba vetett hittől, vagy az eddig elért eredményekre építve fejlődünk tovább? Ne felejtsük el, hogy a foglalkoztatottak aránya a kezdeti 54%-hoz képest mostanra 75%-ra nőtt. A munkaalapú társadalmi és gazdasági modell sikerességének eredménye az is, hogy a családok támogatásának rendszerét évről évre tovább tudtuk fejleszteni.

Többek között ezek az eredmények azok, amelyeket csak úgy lehet megvédeni és továbbépíteni, ha az áprilisi parlamenti választásokon a FIDESZ-KDNP újra felhatalmazást kap a szavazóktól, hogy a megkezdett munkát folytassa.




Törökbálint Ma:

Képviselőként sokadik éve szolgálja a választókerület településeit. Milyen munkakapcsolatot alakított ki Törökbálint polgármesterével, Elek Sándorral?

Dr. Aradszki András:

Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy munkakapcsolatnál többről van szó, inkább baráti kapcsolatról beszélhetünk. Folyamatosan egyeztetünk, a polgármester úr közérdeket szolgáló kéréseit pedig igyekszem teljesíteni.
Elek Sándor vezetése alatt Törökbálint kiemelkedően teljesít, mely teljesítményhez minden lehetőség szerint biztosítom a megfelelő hátteret.

Számtalan megvalósult fejlesztés mellett jelenleg is több beruházás van folyamatban. A soron következő beruházásokat a jövőbe tekintve készítjük el.

Törökbálint Ma:

Az Ön által említett beruházások közül melyeket tartja a legfontosabbnak?

Dr. Aradszki András:

Törökbálint évek, sőt évtizedek óta küzd a zajártalommal, és ennek enyhítésére sikerült megoldást találnunk. Nemcsak a zajvédő fal épül meg, de innovatív fejlesztés indult el.
Zajdetektorral vezényelt sebességszabályozás védi majd az autópálya közelében élőket.

Sikeres pályázatnak köszönhetően épül meg Törökbálint új bölcsődéje,négyszázmilliós támogatással és a kormányzat kétszázharminc millió forinttal részt vesz a törökbálinti belső tó, és a hozzá kapcsolódó rekreációs övezet létrehozásának finanszírozásában.

A döntéshozatal utolsó fázisában van a Teke Világbajnokság megrendezésével kapcsolatos törökbálinti beruházások állami támogatásának kérdése is. Nagyon jó esély van arra, hogy ennek hozományaként
megvalósuljon a Sportközpont bővítése is.
A beruházás magában foglalja az uszoda bővítését, vendéglátó létesítmény, valamint a komplexumhoz tartozó sportszálló létrehozását is.

Az előző években elértük, hogy az összes törökbálinti intézmény megújuljon energetikailag. Törvénymódosítás benyújtásával visszaszereztük a korábbi úgynevezett „Telenor-adó” nagy részét.

Sikeresen lobbiztunk a kormányablak létesítéséért, de dolgozunk és folyamatosan egyeztetünk az Őrház utcai körforgalom megvalósítása érdekében is.

A tervező már elkészítette a kiviteli terveket, folyamatban vannak a szakági engedélyezések. Korábban a Magyar Közút NZrt-vel és a NIF Zrt-vel kötött háromoldalú megállapodásban Törökbálint vállalta, hogy a terveket átadja a majdani beruházónak. A kivitelezés fedezetéről hamarosan döntés születhet.

A Magyar Közútnál együtt kezdeményeztük az M7 aluljáró csapadékvíz-elvezetésének felújítását és a Bajcsy-Zsilinszky utcánál az M7 lehajtó és felhajtó ágának modernizálást, felújítását is.

Törökbálint Ma:

Végezetül, de nem utolsósorban: hogy van? Tudjuk, hogy nagyon megszenvedte a covid-fertőzést. 47 nap lélegeztetőgép után nem lehetett könnyű újra talpra állni.

Dr. Aradszki András:

Valóban 47 napig voltam lélegeztetőgépen, majd azt követően csaknem öt hónapig tartó kórházi kezelés után, nagypéntek előtt két nappal térhettem végre haza - immár gyógyultan. Nagyon hálás vagyok az embereknek a sok fohászért: még külföldön is imádkoztak a gyógyulásomért. Az ima, az orvosi ellátás és a jó fizikai állapotom mentett meg. Ezek mind kellettek a csodához. Azóta is, szinte megállás nélkül dolgozom a választókerületért.

Tettekkel, nem szavakkal.

Megjegyzések