Törökbálint Kultúrájáért Díj


A Törökbálint Kultúrájáért Díj átadására minden évben a magyar kultúra napjával kapcsolatos rendezvényen kerül sor.


A kultúra mindannyiunk közügye, hiszen a múlt és a jövő ezen a ponton kapcsolódik össze, és válik virágzóvá. A magyar kultúra napját Törökbálint ennek a jegyében ünnepelte. A program Papp Norbert homokanimációs előadásával kezdődött. A Busa Duó improvizatív zenéjétől kísérve másodpercek alatt elevenedtek meg művész keze alatt a magyar kultúrtörténet nagy alakjai, Anonymustól József Attiláig.

Idén a 2022. évi Törökbálint Kultúrájáért Díjat Tóth Csabának, a Lendvay Károly Férfikórus karnagyának adhatta át Géczy Krisztián alpolgármester. Közösségünk a legnagyobb szeretettel és rendíthetetlen elkötelezettsége iránti tisztelettel gratulál a karnagy úr munkásságához, aki 2003 óta vezeti a kórus szakmai munkáját. Elkötelezettsége és szakmai tudása vitathatatlan. Személye kiemelkedő szerepet játszik a kórus szakmai fejlődésében. Felsorolhatatlanul sokat tett Törökbálint népszerűsítéséért és a Lendvay Károly Férfikórus partnerkapcsolatainak kiszélesítéséért.

Az est zárásaként került sor Nyíri Erzsébet fotográfus bemutatkozó kiállításának megnyitására, amelyet Körber László, a FotoArt Fotósiskola tanára nyitott meg. A fotótárlat törökbálinti rendezvényeken készült művészportrék segítségével mutatja be, milyen sokszínű városunk kulturális élete.




Megjegyzések