Minden csepp számít!




Dr. Somogyi Bálint Márton képviselő javaslatára csatlakozott a város a “CseppetSem” programhoz és ennek eredményeként került kihelyezésre az első használt sütőolaj gyűjtő edény a törökbálinti-tónál lévő Spar áruházhoz.

A CseppetSem programot üzemeltető, 100 százalékban magyar tulajdonú és törökbálinti székhelyű cég több, mint 1000 településen 2300 feletti gyűjtőedényt működtet jelenleg is.

A rendszer legfontosabb célja az, hogy minél több önkormányzat létesítsen használt sütőolaj gyűjtő pontokat annak érdekében, hogy a lakosságnak minél kisebb erőfeszítésébe teljen, hogy környezetbarát módon helyezze el ezt a típusú hulladékot.

A gyűjtőpontokon elhelyezhető anyagok köre rendkívül széles, a használt sütőolaj és zsír mellett beadható a kókuszolaj, a pálmaolaj, de akár a lejárt szavatosságú vaj és margarin is.

A konténer telepítése és üzemeltetése ingyenes, sőt az összegyűjtött anyagok kilogrammja után a cég 25 Forintot fizet a város által meghatározott célra. Óvatos becslés szerint is akár félmilliós összeg is összegyűlhet évente.

A „CseppetSem!” programmal új lehetőség érkezett Törökbálintra a társadalmi felelősségvállalás a környezetvédelem jegyében.

Éljünk a lehetőséggel minél többen!

Megjegyzések