Új mini körforgalom épül Törökbálinton


Az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szoros együttműködésének eredményeként, a biztonságosabb közlekedés érdekében hamarosan elkészül a mini körforgalom a Szabadság téren.

Főleg a Munkácsy Mihály utca felőli kihajtás nehézségét sok autós tapasztalta, és a csomópont veszélyes volta sem kérdőjelezhető meg. Az önkormányzat hosszú ideje kereste a megoldást, de az érintett útszakasz azonban a Magyar Közút kezelésében van, így bármilyen beavatkozás csak a közútkezelő beleegyezésével volt elképzelhető.

Elek Sándor polgármester tárgyalásainak eredményeként azonban most végre megszületett a megoldás, melynek kivitelezése már javában zajlik.

A legfontosabb szempont a balesetveszélyes szituációk minimalizálása és a költséghatékonyság volt.
Az új körforgalom kiépítése önkormányzati forrásból, az útburkolat cseréje a Magyar Közút finanszírozásban valósulhat meg.A körforgalom építése már javában tart és a tervek szerint szeptember elején be is fejeződik.

A haranglábi körforgalomhoz hasonló megoldás az úgynevezett “mini körforgalom” az országban már több helyen bizonyított. Az áthaladás gyorsabbá és biztonságosabbá válik olyan helyeken is, ahol egy normál méretű korforgalom a helyhiány miatt nem valósulhat meg.

Megjegyzések