Végre újra színház!




Október 10-én, hétfőn este, Neil LaBute: Valami csaj(ok) című darabjával nyitotta meg idei előadás sorozatát, a Munkácsy Mihály Művelődési Ház színháza. Már mindenki alig várta, hogy az elmúlt két év zökkenői után, végre elinduljon egy teljes szezon. Ezt mutatja az is, hogy sok bérlet elkelt már jóval az első előadás előtt.

A nyitó darab a Rózsvölgyi Szalon produkciója volt, Pokorni Lia, és Őze Áron előadásában. A „Valami csaj(ok)”, történet egy férfiról, aki nősülni készül, és mielőtt még kimondaná a boldogító (vagy nem is annyira boldogító…?) igent, végiglátogatja volt barátnőit, szeretőit, hogy egy kicsit nosztalgiázhasson, na és persze hogy anyagot gyűjtsön következő regényéhez, amelyben a párkapcsolatok sokféleségét igyekszik majd elemezni.

Őze Áron igen hatásosan, alakította a tenyérbe mászó stílusú szoknyavadászt, aki igazán pofátlan, és gátlástalan módon boncolgatja volt barátnői lelkivilágát.

A barátnőket (mind a négyet) Pokorni Lilla keltette életre. Igazi jutalomjáték volt ez a művésznő számára, aki megdöbbentő átváltozó képességről tett tanúbizonyságot. Egy igazi pofi magabiztosságával hozta a négy teljesen különböző karakterű asszonyt, olyannyira, hogy a néző néha el is bizonytalanodott, hogy nem egy másik színésznőt lát-e, aki véletlenül lemaradt a stáblistáról.

Vidám nyitánya volt ez az előadás az új szezonnak, amelyet novemberben, februárban és márciusban három előadás követ még. Részletek a Művelődési Ház Facebook oldalán, és a Bálinti Műsorban.
 













 

Megjegyzések