Apád előtt ne vetkőzz




Nem a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep a Munkácsy Mihály Művelődési Házban szerda este. Mégis mindenkik, aki jegyet vett Péterfy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz című darabjára, ha nehéz szívvel is, de egy meghatározó élménnyel gazdagabban indult haza az előadás után. 
 
Hogyan hatnak élete során mérgező emberek egy nyolc éves jó szándékú kisfiúra, hogy az végül igazi szörnyeteggé válik? Hogyan lesz valaki olyan apa, aki megrontja a saját lányát, majd az unokáját is? Hogyan lehet, hogy a környezet látszólag semmit sem vesz észre, vagy ha érzi is hogy valami nem stimmel, még sincs bátorsága közbelépni? Hogyan függnek össze, és miért ismétlődnek sorsszerűen, az egymást követő generációk életében bekövetkezett traumák?

A két művész, Péterfy Bori, és Pataki Ferenc lebilincselő alakítása nem engedte megfutamodni a nézőt, aki kénytelen volt szembenézni ezekkel a megmagyarázhatatlan kérdésekkel. Mert időről időre, ezek a dolgok megtörténnek. És beszélni kell róluk, hogy ne történhessenek meg. 
 







 

Megjegyzések