Sportközpont? Nyitva!

 
 
Miközben a rezsiválság uszodákat kényszerít térdre, addig a törökbálinti Sportközpont sikeresen és bravúrosan alkalmazkodott a kialakult helyzethez. Mindez azonban nem csupán az épületkomplexum adottságainak köszönhető. A Törökbálint Sportközpont Cseh László Uszoda menedzsmentje rengeteg munkát és energiát fektetett az átállásba. Sikeresen!
 
A hőszivattyús rendszert eddig az épület fűtésre nem használták, tekintettel arra, hogy a gáz beszerzése a múltban olcsóbbnak bizonyult. A megváltozott energiaárak - míg a gáz ára tizenhatszorosára, addig az áram ‚csak’ négyszeresére emelkedett - azonban indokolttá tették a most már gazdaságosabban üzemeltethető hőszivattyús rendszer bevonását.
Ezen felül szükséges volt a meglévő rendszer frissen beszerzett elektromos kazánokkal való kiegészítése is. Az uszodatérben a reflektorokat korszerű LED technológiás fényvetőkre cserélték, a kiszolgáló terekben a lámpatestekbe szintén LED fényforrásokat szereltek. A hálózati melegvíz cirkulációs rendszerét a nyitvatartáshoz időzítették.
Minden öltöző helyiségben mozgásérzékelőkkel szabályozzák a felhasználást, így csak akkor van világítás amikor feltétlenül szükséges.

Összegezve elmondható, hogy december eleje óta a Sportközpont csak elektromos áramot használ. A takarékosságot szolgáló és a minimálisnak mondható befektetések eredményeképpen nem többet, mint korábban, a gázkazánok alkalmazása mellett.

A gyors és szakmailag is megkérdőjelezhetetlen beavatkozásnak köszönhetően a Törökbálintiak az eddigi színvonalon, korlátozások nélkül tudják igénybe venni a Sportközpont szolgáltatásait.

Megjegyzések