Több zöldfelület, élhetőbb város!




Törökbálint szembe megy az agglomerációs településeken jellemző trendekkel. Nem az ipari vagy kereskedelmi célokat kiszolgáló területeit növeli - hiszen van abból elég - hanem a településen élők érdekében látványosan bővíti a zöldfelületeit.

Az elsődlegesen rekreációs célokat szolgáló Belső-tó kialakításának munkálatai a végéhez közelednek. A hamarosan már a nagyközönség számára is látogatható park Dr. Aradszki András hathatós segítségével, 230 millió forintos állami támogatással valósult meg.
Kirajzolódik a meder formája, valamint látszanak azok a síkok és rézsűk, melyeken a fásítást és a parkosítást fogják megvalósítani. Az arra járók már láthatják a tó két végén a hidakat és a sétaútvonalak
nyomvonalát is.

Minden nehézség ellenére Törökbálint fejlődése nem állt meg! Az utóbbi években a számos - önkormányzatnak bevételt hozó - kis - és középvállalkozás mellett, nagy multinacionális cégek is a város mellett tették le a voksukat. Az ebből származó adóbevételeket a városvezetés látványos módon fordítja a pihenést és az egészséges lakókörnyezetet biztosító beruházásokba, szem előtt tartva az egyensúlyt. Elég csupán arra gondolni, hogy a tó környezetében már megvalósult az Árpád utca felújítása és hamarosan átadásra kerül az új bölcsőde is.










Megjegyzések