A tegnapi pénzügyi bizottsági ülés margójára...


Közel 100 nap hallgatás után az ellenzéktől a tegnapi bizottsági ülésen megtudhattuk, hogy semmit nem csináltunk jól! Bátor kijelentés…

Azért még tőlük is elvárható lenne, hogy legalább levonják a mögöttünk álló nehéz hetek tanulságait, és cselekedeteiket, mondanivalójukat ehhez igazítsák.

A költségvetés tekintetében álláspontom és célom világos! Meg kell őriznünk a stabilitást és úgy kell tervezni, hogy a szeptemberi adófeltöltéskor ne érhessen meglepetés minket.
Bármennyire is szeretnénk, nem látjuk az eljövendőt! Most csak kalkulálni tudunk, de még senki nem tudhatja a pontos számokat, amelyek a helyzetünket jelezni fogják. Városunkét, a magánemberekét, az országét.
Készüljünk a legrosszabbra, hogy a lehető legnagyobb biztonsági tartalékkal rendelkezzünk az adatok megismerésekor.

A képviselőtársaimtól csupán türelmet kértem. Hiszen ahogyan egy felelős háztartásban, ezekben az ingoványos időkben, egy város költségvetésénél sem szabad elkölteni azt a pénzt, ami még be sem folyt. Egy héttel ezelőtt még veszélyhelyzet volt országunk teljes területén! Most a rendelkezésünkre álló összegek takarékos felhasználására kell törekednünk.

Mindenkit megnyugtathatok, a költségvetésünk stabil! Nem csak a járvánnyal küzdöttünk meg, de a vírus okozta nehézségeket is ki tudjuk, ki fogjuk küszöbölni! Arra kérem tehát őket, hogy a pillanatnyi politikai haszonszerzés helyett vegyék fontolóra a közös, konstruktív munka segítését. A mögöttünk hagyott vészterhes hónapok után az embereknek nyugalomra és biztonságra van szüksége.

Ennek tükrében vártam javaslataikat- de van azonban, ami nem változott.
Október óta majd 10 hónap telt el, de még mindig nem tudják, mit is szeretnének! Ezt pedig alaptalan és szakmaiatlan vádaskodással, kizárólag politikai indíttatású támadásokkal palástolják.

A veszélyhelyzet ideje alatt sok polgármester maradéktalanul élt a törvényi felhatalmazással, egyszemélyben eldöntve többek között az adott város költségvetésének sorsát. Jómagam - vállalva a döntésekkel járó felelősség teljes súlyát - a védelemmel összefüggésben minden szükséges intézkedést megtettem.
A költségvetésünk változásaival kapcsolatban azonban, a béke és a nyugalom megteremtése, képviselőtársaim tisztelete miatt, fontosnak éreztem a gesztust, hogy az ő véleményeiket és javaslataikat is beépítsük, figyelembe vegyük.

Ismételten kérem őket, legyenek felelősek, konstruktívak, gondolkodjanak hosszútávra, a város érdekeit helyezzék minden elé!

Végre nekik is Törökbálint legyen az első!

Elek Sándor
polgármester


(forrás:
Törökbálint Város Polgármesterének hivatalos Facebook oldala)

Megjegyzések