Törökbálint teljes területén kötelező a maszkhasználat - kivételt csak az képez, ha egyedül tartózkodunk az adott közterületen

 

Tisztelt Törökbálintiak!

A Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletének 1. §-a tartalmazza a maszkviselésre vonatkozó, a tegnapi nappal érvénybe lépő kötelező szabályokat.

A rendelet kötelezővé teszi a közterületeken a maszkhasználatot. A 10.000 főnél nagyobb lakónépességű települések esetében az önkormányzatra - jelen esetben a polgármesterre - bízza, hogy a belterületén pontosítsa azokat a közterületeket, melyeken a szabályokat alkalmazni kell.

A Korm.rendelet értelmében, a sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Polgármesteri hatáskörömben eljárva, mérlegelés és egyeztetések után, Törökbálint teljes belterületét kijelöltem, így a város - kivétel nélkül - összes közterületén a maszk használata kötelező.

Kivételt képez, ha 50 méteres közelségben a közterületen nem tartózkodik más.
A döntésnél figyelembe vettem Törökbálint adottságait és kertvárosi jellegét. Nem elvárható, hogy az egyébként üres utcán, egyedül sétálva viseljük a maszkot.
A vírus terjedésének megelőzése miatt azonban KÖTELEZŐ feltenni abban az esetben, ha bármely módon mások közelébe kerülünk.

Úgy ítéltem meg, hogy a járvány terjedésének sebessége, az ezzel járó kockázat és elsősorban az Önök biztonsága indokolja a szigorú lépést.

Felhívom figyelmüket, hogy a maszkviselést a rendőrség szigorúan és célirányosan ellenőrzi.

A döntéssel kapcsolatos megértésüket és türelmüket köszönöm!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Elek Sándor
polgármester 

forrás: Elek Sándor polgármester facebook oldala

Megjegyzések