Stabil bevételek, átgondolt kiadások


Az év első hónapjai rendkívül fontosak a város gazdálkodásának szempontjából, ekkor készül el ugyanis városunk költségvetése.

Az egész évre vonatkozó pénzügyi terv határozza meg a város működését valamint a fejlesztési lehetőségeket, ám a tervezet elfogadásának körülményei a törvényben szigorú szabályokhoz vannak kötve. A kötelező előírások mellett Elek Sándor polgármester már a tervezés korai fázisában bevonta a város képviselőit, hogy minél egységesebb és széleskörűbb megoldások születhessenek.

Több alkalommal hívott össze úgynevezett informális üléseket. Ezeken a megbeszéléseken kötetlenebb formában történhetett meg a képviselői javaslatok előzetes tárgyalása. A fő szempont mit sem változott: Törökbálint gazdálkodása továbbra is átgondolt, óvatosan tervezett és stabil. A rendelkezésre álló adatok, információk, javaslatok alapján a képviselő-testület szinte egyhangúlag fogadta el a megalapozott, átgondolt és előremutató költségvetést.

Természetesen minden állampolgárnak joga van betekinteni a kulisszák mögé, s ezt megtehetik a város hivatalos honlapjára kattintanak, ahol a város költségvetési rendeletét és a hozzá tartozó mellékleteket el lehet olvasni.

Megjegyzések