HÚSVÉTI UDVAR


Még a szeszélyes áprilisi időjárás sem tudta kedvét szegni azoknak, akik részt vettek április 9-én, szombaton a Római Katolikus Plébánia ünnepi készülődésében. A Húsvéti Udvar az utóbbi években a járvány miatt kényszerűségből zárva tartotta kapuját, ám most ismét szélesre tárhatta azt minden érdeklődő előtt. S érdeklődőből nem is volt hiány: a húsvéti kézműveskedésből kicsik és nagyok is örömmel vették ki a részüket.


Különleges asztali dekorációk és meseszép linzertojások születtek kezük nyomán. Nem maradhatott el a perec-sütés és az állatsimogatás sem. Akit a nyüzsgő sokadalom helyett inkább a természet közelsége vonzott csendes elmélkedésre, az húsvéti utat járhatott be az erdő fái között. Délután Boldog Brenner János (1931 – 1957) életéről és vértanúságáról tartott előadást Dr. Soós Viktor Attila.

A történész szakértőként maga is részt vett a kommunista diktatúra áldozataként vértanúhalált szenvedett káplán boldoggá avatási folyamatában, s mint a Nemzeti Emlékezet Bizottság tagja kiemelten fontos feladatának tartja megszólítani a fiatalokat.

A templomban szép számmal gyűltek össze meghallgatni a megrendítő prezentációt. A közösség tagjai végül perec-piknikkel búcsúztak az idei Húsvéti Udvar színes programkavalkádjától, hogy a húsvéti ünnepet lelkiekben és élményekben egyaránt gazdagodva várhassák. 

(fotók: Pitter Ágnes)











Megjegyzések