Év elején átadhatják a vadonatúj bölcsődét

 
Minden nehézség ellenére, a terveknek megfelelően haladnak a város új bölcsődéjének munkálatai. Várhatóan már januárban átadhatják az új és minden igényt kielégítő épületegyüttest.

Az “Apró Léptek Bölcsőde” - találó nevet maguk a kisgyermeknevelők javasolták - megépítése a 2014-ben kezdődött intézményi felújítási és beruházási program utolsó elemeként, a Városháza, az Egészségház és a Segítő Kéz Szolgálat új épületének elkészítése után valósult meg, részben (400 millió forint értékű)
pályázati forrásból.

A bölcsődés csoportokat teraszok és belső udvarok választják majd el egymástól. A jellemzően magastetős, cserépfedésű épület anyaghasználata igazodik a környezethez és a Törökbálintra jellemző építészeti hagyományokhoz.
A többségében fehérre vakolt falat helyenként tégla és faburkolat, illetve színesre vakolt elemek egészítik ki. A város bölcsődei kapacitása a költözés után a jelenlegi 80 férőhelyről 104 férőhelyre bővül. A legkisebbek négy egységben és nyolc csoportban kerülnek elhelyezésre. Év elején átadhatják a vadonatúj bölcsődét.








Megjegyzések